To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: [email protected]
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact [email protected]

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
722.9 doesn't move after TCU replacement
08-10-2018, 07:47 PM (This post was last modified: 08-10-2018 07:48 PM by jaj58.)
Post: #1
Mercedes Benz 722.9 doesn't move after TCU replacement
Hi, I have a problem with an 722.9 TCU ... I replaced the TCU with an virginized one and supposedly coded with the VIN number. I installed into the transmission, and with the Star Diagnosis I proceeded to personalized and activited, but after that the car doesnt move, just move while I performing range selector teach-in. I believe the transport protection does not remove properly, but in DAS I can see transport protection realeased, activated, personalized and enabled all in YES.

I dont know what to do.Sweating
If anyone knows what is the problem I appreciate your answers

Thanks


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-10-2018, 08:39 PM
Post: #2
Mercedes Benz RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
You need to go online and do SCN. Or transfer the SCN to other one.

My Skype: Googly007

Mercedes SCN Coding & Retrofit
NTG Command Anti thief Code+SRS OFF and more.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: KriyenKPp , i860
08-10-2018, 09:20 PM
Post: #3
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
you have got wrong scn or soft
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: KriyenKPp , i860
08-10-2018, 09:53 PM
Post: #4
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
(08-10-2018 07:47 PM)jaj58 Wrote:  Hi, I have a problem with an 722.9 TCU ... I replaced the TCU with an virginized one and supposedly coded with the VIN number. I installed into the transmission, and with the Star Diagnosis I proceeded to personalized and activited, but after that the car doesnt move, just move while I performing range selector teach-in. I believe the transport protection does not remove properly, but in DAS I can see transport protection realeased, activated, personalized and enabled all in YES.

I dont know what to do.Sweating
If anyone knows what is the problem I appreciate your answers

Thanks

Go to TCM and post the fault code it will be easier to help you out.

If I have helped you please do not forget Thanks + Reputation 41
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: KriyenKPp , i860
08-11-2018, 11:08 AM
Post: #5
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
You need proper programming and SCN coding.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-11-2018, 07:36 PM
Post: #6
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
We had one of new unprogrammed units fitted into 2007 S500 , but car was driveable in 2nd forward and reverse(limp mode). After programming with proper part# and manually entering SCN string(did this back in 2012) , full functionality returned.
Local dealers in Kansas city and Sarasota could not do this,but God blessed and we did it.
Car should move regardless of programmed or unprogrammed TCU (I think) , maybe won't shift , but should move.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-11-2018, 09:29 PM
Post: #7
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
in DAS go to the actual values,torque converter, if a gear changes but switches only to N and P - is badly programmed, if the gear changes to D, but does not go - the torque converter is broken.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-12-2018, 05:38 AM
Post: #8
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
check errors in development mode, if no errors, then try to update and code vgs

if my post was helpful - hit thanks 1087
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-13-2018, 02:37 AM
Post: #9
RE: 722.9 doesn't move after TCU replacement
may be its bad vgs
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Mercedes Benz 722.7 w414 p2530 p2533 michael130509 2 168 08-07-2018 12:27 AM
Last Post: michael130509
Mercedes Benz Scn coding 5g 722.6 MartinLindberg 5 1,517 07-29-2018 09:51 PM
Last Post: Jose Vergara
  W164 electric seats doesn´t work Perryking 13 739 07-26-2018 12:55 PM
Last Post: Kolleso
Mercedes Benz 722.9 fvdi renew failed kentrinite 10 1,218 07-24-2018 06:55 PM
Last Post: crazy40
Mercedes Benz NOx Sensor replacement MED40 ClkCabrioDriver 19 1,246 07-20-2018 12:21 AM
Last Post: trigital



User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content