To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: [email protected]
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact [email protected]

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
12-11-2017, 03:07 PM (This post was last modified: 12-11-2017 03:25 PM by Merza87.)
Post: #1
Mercedes Benz Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Hello MHH Members,

I have a problem with my Avdi.
The Avdi can read a IC172 but it can‘t write the Eeprom. 1087
I want to copy the full eeprom from a real c292 ic172.

Want to change a ic172 from a R231 to a C292.
I have changed the Software, but it doesn‘t work correct.
It Shows me the right menue with a c292, but in the Home Screen are Lines.

Any ideas?

Thanks for your help.

[Image: m2w0-1-b3f0.jpeg]

[Image: m2w0-3-a763.jpeg]

[Image: m2w0-2-048f.jpeg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2017, 12:03 AM
Post: #2
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Who said that it is possible at all?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2017, 11:26 AM
Post: #3
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Why should not it be possible?
It's the same speedometer.
With the software of the c292 everything works properly, except for the kilometer display.
It works on the IC204, too.
Is there a trick or a specific software with which the avdi can read and write the IC172?
The IC204 works with a special apl software.
I've already tried various software on the IC172, but found no working.

Thanks for your help!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2017, 12:13 AM
Post: #4
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Which software version do you have? Genuine AVDI or FVDI?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2017, 01:24 AM
Post: #5
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
I have Avdi with MN020.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2017, 01:24 PM
Post: #6
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Avdi dont work on newer IC172 because the AVDI Software is bad programmed.

Mercedes Benz

W246 B180, S213 E350, W208 CLK Carlsson 6.0 supercharged Big Grin

Sold Cars:
W212 E500, W210 E420, W202 C180

Speak: German, English and Russian
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2017, 09:50 AM
Post: #7
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
Which system is suitable for the new ones?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-15-2017, 12:24 PM
Post: #8
RE: Avdi can‘t Upload IC172! How can I fix it?
I found the mistake.
An attitude was wrong, but with vediamo no problem.
It is not necessary to copy the complete EEPROM.
So it is just as possible as the IC204.
Play the correct software and code correctly.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Mercedes Benz [05.2018] VPO Fix Fouad 0 268 04-23-2018 08:40 PM
Last Post: Fouad
Mercedes Benz DAS.License.0.Fix with DAS.Standalone and Old.StartKeyCenter (2018.05) DieTRih 0 417 04-23-2018 07:33 PM
Last Post: DieTRih
  Xentry DAS on AVDI passthru how??? gunio 15 2,274 04-22-2018 08:52 AM
Last Post: e500
Mercedes Benz 2221-45 Fix 3.91 Fix (Xentry.OpenShell.XDOS.2018.05) DieTRih 0 866 04-19-2018 10:39 PM
Last Post: DieTRih
  Special Function (FIX) does not work in version 5.2016 kaniajerzy 11 794 04-16-2018 12:27 AM
Last Post: kaniajerzy



User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content