To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: [email protected]
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact [email protected]

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
10-17-2017, 02:11 PM (This post was last modified: 10-17-2017 02:21 PM by McTallman.)
Post: #1
Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
Hi,

I have a 2010 E350 Cdi 4matic AMG with traffic sign recognition fitted as original option (513). Have updated system with map with A2128270200 (v10) DVD and Telematics dvd A21282700-001, but still onle get error "not avaiable in your region" even avter checking settings and reset units (and wait over night) 1087

I feel there is one or several settings somewhere that I have missed, but cannot seem to se where. Has anyone else had this experience and/ or can help me to get this function active?

Have Xentry 9/2017 with C4 avaiable Pc

The car has got Comand APS, Keyless Go, Distronic plus, Line assist, Front assist, IC Automatic high/ low beam,

Sincerely yours

Fing32 McTallman
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-17-2017, 02:16 PM
Post: #2
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not wotking
What country are you in?

________________________________________________________________________________​​______

Remember the THANKS and + buttons if this helps you... It just makes me feel good
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-17-2017, 02:18 PM (This post was last modified: 10-17-2017 02:22 PM by McTallman.)
Post: #3
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not wotking
(10-17-2017 02:16 PM)Rocinante Wrote:  What country are you in?

Norway.

Will giving vin and/ or datacard help?

Sincerely yours

Fing32 McTallman
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-17-2017, 07:23 PM (This post was last modified: 10-17-2017 07:30 PM by Jake5555.)
Post: #4
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
No need to give VIN or datacard.
If it is original option than the correct coding for countrys needs to be done by vediamo.
If it is retrofited certain ECUs need to have the coding done.

You´ve got two possibilities:

First:
Due to my knowledge Xentry is not able to activate or deactivate the countrys.
You need to activate your country (and if you want even more countrys) by vediamo inside your camera. Did it with my own camera with sign recogniction.
The cam does recognize even the end of speed limit signs.
And speedlimit signs which are for rainydays.
If you got the correct firmware in IC, cgw and comand it will even show the recognized signs in the comand display together with IC.

Second:
possibility is to buy a module at ebay.
You need just to search for SLA.
But in my opinion too expensive for a option which is possible to be activated by software.

BR
Jake


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: McTallman , Rocinante , temo4ka
10-18-2017, 01:08 AM
Post: #5
Mercedes Benz RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
(10-17-2017 07:23 PM)Jake5555 Wrote:  No need to give VIN or datacard.
If it is original option than the correct coding for countrys needs to be done by vediamo.
If it is retrofited certain ECUs need to have the coding done.

You´ve got two possibilities:

First:
Due to my knowledge Xentry is not able to activate or deactivate the countrys.
You need to activate your country (and if you want even more countrys) by vediamo inside your camera. Did it with my own camera with sign recogniction.
The cam does recognize even the end of speed limit signs.
And speedlimit signs which are for rainydays.
If you got the correct firmware in IC, cgw and comand it will even show the recognized signs in the comand display together with IC.

Second:
possibility is to buy a module at ebay.
You need just to search for SLA.
But in my opinion too expensive for a option which is possible to be activated by software.

BR
Jake

Hi,

Thank you for the reply. It then seems like the problem is in the camera, since the car is original fitted with this option and is works outside my country.

I have Vediamo on one of my computers, but have never tested or used it. Maybe I can get your Vediamo guide and start to learn how to use it?

(also have AVDI, but doubt this can do it, or?)

Sincerely yours

Fing32 McTallman
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-18-2017, 01:17 AM
Post: #6
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
It´s not really a problem to change it.
But you need to figure out how to use vediamo.

I am not familar with Avdi, so I can´t tell you if it possible with this tool.

About the faq please send me a PM.

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: McTallman
11-07-2017, 11:47 PM
Post: #7
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
What unit to look for to find camera i Vediamo? Find it as MFK in Xentry, but can not find it in Vediamo...

Sincerely yours

Fing32 McTallman
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 01:36 AM
Post: #8
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
(10-17-2017 07:23 PM)Jake5555 Wrote:  No need to give VIN or datacard.
If it is original option than the correct coding for countrys needs to be done by vediamo.
If it is retrofited certain ECUs need to have the coding done.

You´ve got two possibilities:

First:
Due to my knowledge Xentry is not able to activate or deactivate the countrys.
You need to activate your country (and if you want even more countrys) by vediamo inside your camera. Did it with my own camera with sign recogniction.
The cam does recognize even the end of speed limit signs.
And speedlimit signs which are for rainydays.
If you got the correct firmware in IC, cgw and comand it will even show the recognized signs in the comand display together with IC.

Second:
possibility is to buy a module at ebay.
You need just to search for SLA.
But in my opinion too expensive for a option which is possible to be activated by software.

BR
Jake

U cant activate 513 code by software, u need 513 inside MFK, also camera requires calibration after coding

if my post was helpful - hit thanks 1087
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2017, 01:55 AM (This post was last modified: 11-08-2017 04:46 AM by Jake5555.)
Post: #9
RE: Help needed - 2010 W212 with SLA (TSA) not working
(11-08-2017 01:36 AM)tirex2k Wrote:  
(10-17-2017 07:23 PM)Jake5555 Wrote:  No need to give VIN or datacard.
If it is original option than the correct coding for countrys needs to be done by vediamo.
If it is retrofited certain ECUs need to have the coding done.

You´ve got two possibilities:

First:
Due to my knowledge Xentry is not able to activate or deactivate the countrys.
You need to activate your country (and if you want even more countrys) by vediamo inside your camera. Did it with my own camera with sign recogniction.
The cam does recognize even the end of speed limit signs.
And speedlimit signs which are for rainydays.
If you got the correct firmware in IC, cgw and comand it will even show the recognized signs in the comand display together with IC.

Second:
possibility is to buy a module at ebay.
You need just to search for SLA.
But in my opinion too expensive for a option which is possible to be activated by software.

BR
Jake

U cant activate 513 code by software, u need 513 inside MFK, also camera requires calibration after coding

yes just when you want to retrofit.,
This is something different!!!!
He has this option originally. like i have!!!
SO nothing is build in (NO RETROFIT)!
If cam was calibrated before no need of calibration after coding the countries!!!

@tirex2k
Don´t lead him in the wrong direction.

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Mercedes Benz W212 Cluster firmware update simppa80 34 3,666 Today 08:47 AM
Last Post: Calin_M
Mercedes Benz OpenShell FIX for W204, W207, W212 in DAS standalone menu reem 10 1,534 Yesterday 11:28 PM
Last Post: reem
Mercedes Benz w212 Start-stop mate11 6 468 Yesterday 02:32 AM
Last Post: Crosshair
Mercedes Benz Remote trunk lid closing function activation in W212 master9999 20 3,879 Yesterday 01:48 AM
Last Post: polly911
  w212 air compressor not working ityes 7 374 11-11-2017 01:10 AM
Last Post: olo_3
Mercedes Benz W212 Crd2.16 Ecu Vin Change problem Mario3 3 353 11-10-2017 02:50 PM
Last Post: Mario3
  Dealer password w212 hanichaz 7 698 11-03-2017 11:39 AM
Last Post: hanichaz
Mercedes Benz W212 TRANSMISSION PROBLEM rasmoka 21 1,200 11-01-2017 09:57 AM
Last Post: EASatlanta
  MERCEDES W212 EDC17CP10 EGR OFF pitstop0212 2 436 10-28-2017 09:21 PM
Last Post: aemtuning
  Vediamo w212 Auto clinic 25 1,307 10-28-2017 10:25 AM
Last Post: Jake5555



User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content