To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: webmaster@mhhauto.com
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact webmaster@mhhauto.com

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RLS fault code -> Re-Adaption failed (with Vediamo and Xentry)
01-11-2017, 11:11 AM (This post was last modified: 01-13-2017 12:18 AM by wuerfel.)
Post: #1
Mercedes Benz RLS fault code -> Re-Adaption failed (with Vediamo and Xentry)
Hello, i hope, someone can help!

After i have changed some codings in the SAMF_172, i get two error codes:
--> B221D54 (rain sensor no calibration) and B221D49 (rain sensor electric problem) - Clear the error codes is not working.

So, i try to repair it with XENTRY 09/2016 and VEDIAMO 5.00.06.
But both has failed.
Vediamo can't make a "re adaption" and Xentry has "abort the calibration", too. But, why?

Can i damage the RLS with a wrong coding?

What i have changed, was "RLS sensitivity"[light and rain] and "Windshield transmission". Now, all that, i have switch to the defaults.

Now i only want make the re adaption...but it doesn*t work.
Any ideas?

MANY THANKS


Attached File(s) Thumbnail(s)
       

# Retrofit and coding with Vediamo and XENTRY – also with TeamViewer on your computer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2017, 05:17 PM
Post: #2
Mercedes Benz Why?
(01-11-2017 11:11 AM)wuerfel Wrote:  Hello, i hope, someone can help!

After i have changed some codings in the SAMF_172, i get two error codes:
--> B221D54 (rain sensor no calibration) and B221D49 (rain sensor electric problem) - Clear the error codes is not working.

So, i try to repair it with XENTRY 09/2016 and VEDIAMO 5.00.06.
But both has failed.
Vediamo can't make a "re adaption" and Xentry has "abort the calibration", too. But, why?

Can i damage the RLS with a wrong coding?

What i have changed, was "RLS sensitivity"[light and rain] and "Windshield transmission". Now, all that, i have switch to the defaults.

Now i only want make the re adaption...but it doesn*t work.
Any ideas?

MANY THANKS
Hallo,
Try to disconnect battery for 10 minutes and connect it back. Then see if the fault still here and then go with adaptation etc etc.

Hope this can help.

Drive Press the Thanks and + If I really Help You.Kolo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: wuerfel
01-12-2017, 01:08 AM (This post was last modified: 01-12-2017 01:08 AM by wuerfel.)
Post: #3
RE: Why?
(01-11-2017 05:17 PM)MegaCar Wrote:  Hallo,
Try to disconnect battery for 10 minutes and connect it back. Then see if the fault still here and then go with adaptation etc etc.
Hope this can help.

OK. I'll try it later and write back here.
But, if this is not the solution, what can i do? Must i change the RLS, then?

# Retrofit and coding with Vediamo and XENTRY – also with TeamViewer on your computer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-12-2017, 01:58 PM
Post: #4
RE: X204 - RLS fault code -> Re-Adaption failed (with Vediamo and Xentry)
(01-11-2017 05:17 PM)MegaCar Wrote:  Hallo,
Try to disconnect battery for 10 minutes and connect it back. Then see if the fault still here and then go with adaptation etc etc.
Hope this can help.

1)
So....it helps! Nod
But i think, its an bug in XENTRY.
Why? --> Always when i try to re-adapt the RLS, this two errors come back.
After that, when i only disconnect the RLS and reconnect it, the error is gone or can be deleted and the sensor is working.

So, its not a "coding"-problem. But, I must not use the re-adapt function in Xentry.

2)
What do you say to the RLS in the picture? Its not ok, isnt it?


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

# Retrofit and coding with Vediamo and XENTRY – also with TeamViewer on your computer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-12-2017, 04:36 PM
Post: #5
Mercedes Benz RE: X204 - RLS fault code -> Re-Adaption failed (with Vediamo and Xentry)
(01-12-2017 01:58 PM)wuerfel Wrote:  
(01-11-2017 05:17 PM)MegaCar Wrote:  Hallo,
Try to disconnect battery for 10 minutes and connect it back. Then see if the fault still here and then go with adaptation etc etc.
Hope this can help.

1)
So....it helps! Nod
But i think, its an bug in XENTRY.
Why? --> Always when i try to re-adapt the RLS, this two errors come back.
After that, when i only disconnect the RLS and reconnect it, the error is gone or can be deleted and the sensor is working.

So, its not a "coding"-problem. But, I must not use the re-adapt function in Xentry.

2)
What do you say to the RLS in the picture? Its not ok, isnt it?

Try to use latest Xentry, may be this can help you. but am not sure. Good Luck

Drive Press the Thanks and + If I really Help You.Kolo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2017, 12:19 AM (This post was last modified: 01-13-2017 12:20 AM by wuerfel.)
Post: #6
RE: RLS fault code -> Re-Adaption failed (with Vediamo and Xentry)
I use 09/2016.
Whats the best way to update "offline" to 12/2016 (here are too many threads about that...).

And: What do you say about the picture?

THX!

# Retrofit and coding with Vediamo and XENTRY – also with TeamViewer on your computer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Mercedes Benz Mercedes Fault Code P004513 kaniajerzy 3 92 Today 05:41 AM
Last Post: A2ua
Mercedes Benz Zolookas XENTRY installation Guide for 03_2014 Xentry apple 82 50,744 08-13-2017 11:53 AM
Last Post: antonypaul
  MB-A W168 170Cdi, P0600 fault code grmsek.damjan 9 206 08-07-2017 10:38 PM
Last Post: mb_port
Mercedes Benz XENTRY DAS FAULT (1.2) rainmann 3 235 08-04-2017 09:47 AM
Last Post: rainmann
Mercedes Benz 2017 Xentry/WIS/EPC/DAS/Vediamo/Monaco DTS/SDConnect Help Links Rocinante 3 9,878 07-23-2017 06:51 AM
Last Post: Rocinante
Mercedes Benz DAS initialization of diagnosis multiplexer failed BareBone 2 197 07-15-2017 08:37 AM
Last Post: Dollsburg
  vediamo 4 and 5 side by side ponyboy3 10 389 07-12-2017 11:55 AM
Last Post: ponyboy3
Mercedes Benz Xentry 2016 07 He continues to lose the license of Xentry and Ewa pijey 5 593 07-06-2017 06:29 AM
Last Post: pijey
Mercedes Benz W212 IC_204 after failed flashing dead amcad 20 884 07-03-2017 09:55 AM
Last Post: Jake5555
  W204 ''MIL'' setting in Xentry/Vediamo Dollsburg 8 617 07-02-2017 02:21 AM
Last Post: Jake5555



User(s) browsing this thread:
2 Guest(s)

Return to TopReturn to Content