To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: [email protected]
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact [email protected]

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 104 Votes - 3.19 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XProg 5.5.1 software + atmega flash
04-10-2016, 12:06 PM
Post: #415
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
I tried disconnecting completely from the internet but XProg still hangs after just 1 operation, i have to kill the program in Task Manager & restart.

I need the unit for the next few days but after that i will try again to load LuisAndre's version, do i need to convert the files to .hex instead of .bin ? as Extreme Burner wont load Luis Andre's version and just says error in HEX file ?

Nogger
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-11-2016, 01:24 AM
Post: #416
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Mine produced the same freezing after 1 writing or reading,but now works perfect.
In environment port set to USB6(or where the box plugged in)In my firewall and antivirus settings Xprogdesktop.exe added to exceptions,and now works,no freezing.049
One thing that I dont understand,that by environment settings the hardware is on USB 6 port,if I open Help/Hardware info,here shows linked to RS232.
But now works perfect...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-11-2016, 04:21 PM (This post was last modified: 04-11-2016 04:27 PM by rojhat.)
Post: #417
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi,
Does anyone has an issue with 5.5.1, like you read successfully eerpom or MCU, then you want to read/wrige again, and software always hangs on Check Device..
Before it was working fine, this problem just started recently. Tried on 3 different PC -
To get it working you need to replug device and restart the Xprog software, and again only for 1 time.
Please report or test your soft i have tested on 3 xprog 5.51 atmega and 3 laptop same problem.
Tested with 5.55 china work great but verify error on china soft


Its mistake im dont post nyo 2015 link dont load it . Thank .

Envoyé de mon SM-A510F en utilisant Tapatalk
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-14-2016, 07:10 AM
Post: #418
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Yes most people are getting that problem.

Temporarily the solution is to disable internet connection on the pc and after that run the software.

On windows 7, the solution is somewhat easy, just block the outgoing connections of the process, or the port.(if you have serg2000 software you have to block the port)
http://i.imgur.com/JSVZu7Z.png

On windows XP im still checking if there is a way to block outgoing without extra software, but it seems it will really need a 3rd party firewall software.

Feel Free to Thank me if I helped you. Everyone can enjoy some gratitude. Tup

79 Passionate about Mercedes Benz. Still learning everyday.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: djkrugger , maliomladinac , Vojnoo , Miodragz
04-15-2016, 09:58 AM
Post: #419
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi thank u for reply .to night try it

Envoyé de mon SM-A510F en utilisant Tapatalk
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-16-2016, 03:35 AM
Post: #420
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi autodigitec thank .I tried the solution and activated even without connecting wifi cards it run great for now.

Envoyé de mon SM-A510F en utilisant Tapatalk
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-21-2016, 08:25 AM
Post: #421
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Could anyone send me the xprog 5.51 SW by LuisAndre?
Dont work the links.

Thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-22-2016, 10:54 AM (This post was last modified: 04-22-2016 10:59 AM by Ray6K.)
Post: #422
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi there,
my Atmega64 chip in my xprog is bricked, i need to fixing it... i'm looking for new chips on ebay, will work any atmega64 8bit 64k chip? or is it necessary atmega64 1410 chip?

THANKS
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-22-2016, 11:10 AM
Post: #423
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
8bit 64k good
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: Ray6K
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  problem xprog box argen.dll bahlawi 1 73 05-22-2017 09:35 AM
Last Post: narkeleptk
  Xprog 5.5.5 Flash Atmega64 ; Bin. HEX free!! timorlank 37 15,538 05-15-2017 11:54 PM
Last Post: dingchavaz
  Carprog vs upa usb vs xprog m ionutdanica 2 265 04-26-2017 05:20 AM
Last Post: kidloco
  xprog box error brazaru 3 736 04-24-2017 08:17 PM
Last Post: margjelin
VW Xprog v5.7 clone hasslavane 7 1,549 04-15-2017 08:21 AM
Last Post: collmen
  27C020 with XProg-M TDeddy 2 162 03-18-2017 01:46 AM
Last Post: john_gsm
  X PROG 5.51 ATMEGA 64 DUMP AND SOFTWARE NEED shervin 3 268 03-11-2017 08:15 PM
Last Post: shervin
  XPROG 5.5.5 to 5.7.6, software and firmware update minimex 43 7,294 03-09-2017 05:06 AM
Last Post: rch11
VW Xprog v5.55 with dongle soft need essamistar 4 298 03-02-2017 07:33 AM
Last Post: golf1gti
  Xprog clone update konrad199915.98 4 379 03-02-2017 07:12 AM
Last Post: wieslov



User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content