To obtain your registration ID "Invitation Code", please send your request to: [email protected]
Dear Respected Members, please abide by the rules of the forum and avoid posting unacceptable comments or illegal software. Thanks!
If you are a registered member in MHH and not able to login or recover your account, Kindly contact [email protected]

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 108 Votes - 3.18 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XProg 5.5.1 software + atmega flash
08-28-2016, 12:52 AM
Post: #442
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Link dont work. Does anyone send me it?

EGR/DPF/Swirl/DTC OFF
Tuning File Service - Original File Service - Map Packs
Official Tools and Licensed WinOLS
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-28-2016, 01:36 AM
Post: #443
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
(08-28-2016 12:52 AM)gianluca84 Wrote:  Link dont work. Does anyone send me it?

plz put some effort in it and don't assume all is dead, use the search button for a change or do you want everything handed out to you on a silver platter... Rain

http://mhhauto.com/Thread-XProg-5-5-1-so...#pid684040

Sonder Hash Code & EZS Password Service, Ask via PM
They will have to pry the mouse from my cold dead hand.
Don't PM me for SW keys, Licences, radio codes or similar, you will not get any answer...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: daxxer , bmwfan76 , narkeleptk , activeau , liviu2004
08-31-2016, 01:27 PM
Post: #444
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
(12-17-2014 10:54 AM)PhilipM Wrote:  This works fine with xprog 5.0, no dongles needed for me.

Tools- cheapest is USBASP from ebay, you'll probably have enough change in your pocket for one right now.
You need to install acrobat reader 10, it will complain, and it uses this for help pictures.
I used extreme burner (free sw) to work with USBASP, you can use avrdude if you like command lines!
http://extremeelectronics.co.in/avr-tuto...ogrammers/

You can try and read your original ATmega, I saved a copy of my xprog50 ATmega and EEP dump.

Connect with the picture supplied in the link in post 1

select ATmega64A in extreme burner.

click erase, this should work OK, if not check your connection.
read the file again to check, your flash and eep windows should be clear.

Forget about the LOAD button, this is a horrible feature, select eep as the active window and go to OPEN, and select the xprogluis.eep file, and check it has loaded into the eep window, and not the flash window.
click the flash window/tab, open the xprogluis.hex file and make sure it loads into the flash window.
Change between the tabs to make sure the flash and eep files have different contents, extreme burner was not good at this so check!

Select write from the top bar and write flash
Select write from the top bar and write eep

go to the fuse bits tab
low fuse should say 2F
high fuse should say CA
extended should say FF
Lock fuse should say FC

Originally the fuse bits were correct already, but the lock byte was FF.
If you need to change a fuse byte, you will need to click the write checkbox too before you click write (calibration can be left as it is)

When I first did this, I had no auth. for the secured CAS uP's, "device not registered"
When I repeated this, I saw the check box for write lock byte, tick the box and write again, and now it shows as registered and working for everything.


My link is for my original xprog 5.0 and Luis' xprog 5.5.1 hex and eep files for Extreme burner in .hex format (extreme burner does not work with binary)

Once you have the flash, eep and fuse/lock bits set up, start the supplied Xprog exe, check in environment you have it to the correct COM port, and click update, and it will update the firmware.
Click update after to see the authorisations.

If you don't have the auth, try again with the ATmega64 and Eep programming. If you can read out the file, the lock bit isn't set!

Thank you man, very helpful. I managed to unbrick my xprog AND update to boot!

Now I have two working Xprog!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-03-2016, 03:06 AM
Post: #445
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hello .
I'm a new and i want your help. A friend had give me a clone xprogm 5.48 hardware without software. I'm have download this sofware I open this and my hardware says it needs firmware update Can i do it firmware update or that will kill my hardware.????

Thanks a lot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-06-2016, 09:29 AM
Post: #446
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
(09-03-2016 03:06 AM)bmwfan76 Wrote:  Hello .
I'm a new and i want your help. A friend had give me a clone xprogm 5.48 hardware without software. I'm have download this sofware I open this and my hardware says it needs firmware update Can i do it firmware update or that will kill my hardware.????

Thanks a lot

You will find everything you need to get it working by reading through this topic...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: bmwfan76
10-19-2016, 09:50 AM
Post: #447
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi ppl,

after reflashing xprog with another xprog, with files from here, under help/hardware info i have "device is silent" error. I did it with Luis Andre's sw from here too.

I reflashed atmega several times, but still the same...

Any advice?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-19-2016, 07:18 PM
Post: #448
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
Hi,in environment settings choose the correct usb port of your xprog box
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-28-2016, 05:46 AM
Post: #449
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
(10-19-2016 09:50 AM)braco Wrote:  Hi ppl,

after reflashing xprog with another xprog, with files from here, under help/hardware info i have "device is silent" error. I did it with Luis Andre's sw from here too.

I reflashed atmega several times, but still the same...

Any advice?

I have one xprog box doing this, its the usb socket on the board. I have power so it recognises it on com3, but its the connections on usb socket for me so look there.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-09-2016, 12:23 PM
Post: #450
RE: XProg 5.5.1 software + atmega flash
hi all after update china clone with avr910 v5.3 to v5.51 device is silent.Why all fuses end another is the same . pls help
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  XPROG 5,72 from china, i need activator for this software please Fan_Thomas 8 613 11-18-2017 12:14 AM
Last Post: Fan_Thomas
  Xprog strixas 4 453 11-17-2017 02:56 AM
Last Post: vwman
  Xprog 5.7.0 Controller not responding Zix1 3 352 11-03-2017 06:44 AM
Last Post: ermuraky1
  Xprog- Unknown command.Software error bawareca 8 4,995 11-02-2017 11:00 PM
Last Post: piotrekwoj1
  XPROG-M 4.5 BMW CAS3 Xeon1 5 290 10-27-2017 01:14 PM
Last Post: laz79
  Xprog 5.5.5 Flash Atmega64 ; Bin. HEX free!! timorlank 40 21,586 10-26-2017 12:52 PM
Last Post: farah676
  XPROG 5.5.5 to 5.7.6, software and firmware update minimex 49 13,930 10-23-2017 04:02 AM
Last Post: cardos84
  Xprog M V5.70 getdanny 9 1,321 10-14-2017 01:56 AM
Last Post: getdanny
  Question about xprog Atmega64 EGYAUTO 4 232 10-01-2017 02:45 PM
Last Post: m3touk_85
  xprog 5.70 eprom 93lc46 farciroberto1991 2 362 09-23-2017 03:10 PM
Last Post: farciroberto1991



User(s) browsing this thread:
Krisrw, 1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content