MHH AUTO

Full Version: AUDI A3 HOT START FIX 038906018BA-0281001756
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hello everyone.
I ask for help please.
I'm struggling with the car all day.
Audi a3-1.9TDI.
AHF
1998
81kW.
Car has problem with the hot start. I read two eprom M27C1001, I put two new AM29F010B with different files modified with hot start fix, the car starts but it works with two cylinders and vibrates that is scary.If I write the original file in AM29F010B car works OK, but it's hard to start hot.
I ask for help to modify my file and calculate cheksum.
Thank.
(10-23-2018, 11:59 PM)bladymir Wrote: [ -> ]Hello everyone.
I ask for help please.
I'm struggling with the car all day.
Audi a3-1.9TDI.
AHF
1998
81kW.
Car has problem with the hot start. I read two eprom M27C1001, I put two new AM29F010B with different files modified with hot start fix, the car starts but it works with two cylinders and vibrates that is scary.If I write the original file in AM29F010B car works OK, but it's hard to start hot.
I ask for help to modify my file and calculate cheksum.
Thank.

This will works 100% free ask pas in PM
First check water temp.sensorĀ 
When is hot disconnect plug from water tmp.sensor and check if car start good if not wait tomorrow i will make for you free file hotstart and try
Ok.thanks.I'll wait
Hello. I give it temperature with this variable resistor, giving 80 degrees does not start.

With unplugged connector starts and hot and cold.
then you have bad water temp.sensorĀ 
change and your car will start normal
the sensor marks in the data in Vag with 25 degrees, car starts well, and when temperature is 80 degrees it takes to start and also works well. But with the modified file with the connected sensor it starts with two cylinders and vibrates a lot like washing machine when not you remove the bolts.
Hi.
I want to thank everyone who helped me in the forum.
The end was not happy.
Car does not want to work with any modified file, only with the original.
Temperature sensor replaced.
Timing checked.
I have only noticed that with different timing files it was different with the same temperature.
The car returned to the owner.
Thank you all again.
you just had to modify flash, for hot start. nothing else, is car comes again you tell.
(10-26-2018, 12:57 PM)autoled Wrote: [ -> ]you just had to modify flash, for hot start. nothing else, is car comes again you tell.

Hi. What do you mean by this? Of course I modified the flash. Wink